2010-03-27: Feyenoord C1 - Vitesse/AGOVV C1 29/03
Vitesse/AGOVV C1 laat tegen Feijenoord C1 de kans op definitieve handhaving op het hoogste niveau liggen

Nadat Vitesse/AGOVV C1 in de maandagavondwedstrijd thuis tegen PSV C1 een uitstekend resultaat had behaald (1-1; doelpunt van Yordi Grovenstein), stond de uitwedstrijd tegen Feijenoord C1 op het programma. Helaas moet Patrick Ozinga de wedstrijd vanwege een gebroken pink missen, waardoor Vincent van Ledden als gelegenheidslinksback mocht beginnen.

Vitesse/AGOVV C1 opende sterk en met verzorgd voetbal werd Feijenoord C1 teruggedrongen. In de 12e minuut slalomt Issa Kallon langs een aantal tegenstanders en zijn goede voorzet wordt net gemist. Vlak daarna verschijnt Yordi Grovenstein alleen voor de keeper van Feijenoord C1, maar laatstgenoemde weet het schot van Yordi goed te keren. Vitesse/AGOVV C1 blijft de bovenliggende partij, maar het is Feijenoord C1 dat vlak voor de rust uit het niets op een onverdiende 1-0 voorsprong komt.

Met Niels Tesselaar in de ploeg voor de geblesseerd uitgevallen Tristan Berghuis begint Vitesse/AGOVV C1 vol goede moed aan de tweede helft. Vitesse/AGOVV C1 gaat op zoek naar de dikverdiende gelijkmaker, die in de 52ste minuut op het scorebord komt. Niels Tesselaar onderschept koppend (!) een aanval van Feijenoord en zet met een goede pass op Issa de tegenaanval op. Issa Kallon geeft een sierlijke hakbal en Vincent van Ledden passt op de goed doorgelopen Kai Huisman, die onberispelijk raak schiet!

Vitesse/AGOVV C1 ruikt de overwinning en Kai Huisman is dichtbij de verdiende voorsprong, maar weer red de uitblinkende keeper van Feijenoord C1. In de 60ste minuut scoort Feijenoord C1 geheel tegen de verhouding in 2-1. Vitesse/AGOVV C1 probeert de gelijkmaker te forceren, maar jammer genoeg zonder resultaat.

Opstelling Vitesse/AGOVV C1
David Houtman, Jeremy Jonker, Thom van de Berg , Lars Willemse, Kees Peters, Ewout Gouw, Issa Kallon, Vincent van Ledden, Tristan Berghuis (c) (’36 Niels Tesselaar), Kai Huisman en Yordi Grovenstein

Wisselspelers: Mitchell Viset(k; C2), Gianluca de Jongh (C2), Niels Tesselaar en Rémon Koster
Geblesseerd: Jeroen Meefout, Patrick Ozinga en Ugur Kara