2010-03-27: Flevo Boys D1 - Vitesse/AGOVV D1 29/03
Niet het veldspel, maar fraaie doelpunten brengen D1 de overwinning

Vitesse/AGOVV D1 boekte een eenvoudige zege op Flevo Boys. Verdedigend kwamen we niet in de problemen, zodat we voor de 11de keer de ‘NUL achter hielden. Opbouwend, aanvallend was het eenrichtingverkeer naar het Flevo Boys-doel. En als het dan te gemakkelijk gaat, is iedereen op eigen succes uit. Ondanks dat we vooraf afspraken ‘Uit te gaan van Combineren’, ‘Spelen vanuit je Positie’ en ‘Oog hebben voor Elkaar’, lukte dat maar bij vlagen. En juist op de momenten dat we deze afspraken na kwamen, zagen we prima combinaties en idem dito fraaie doelpunten.

Niet het veldspel, maar fraaie doelpunten brengen D1 de overwinning

Ook was onze voorbereiding niet helemaal vlekkeloos. Zowel op de vrijdagtraining als onderweg naar Emmeloord constateerden we bij een aantal D1-spelers alweer lentekriebels. Niets mis mee, maar als dit met ongepast gedrag gepaard gaat, zie je dat terug in de voetbalprestaties en schaadt het ook het teamproces. De D1-staf moet dan meer bezig zijn met randzaken dan met voetbalzaken. Gelukkig realiseren betrokkenen zich dit maar al te goed.

Zonder de door groeipijntjes geplaagde Wellington, maar weer met de herstelde Ayoub (op de bank) begonnen we op het hoofdveld tegen de jongens uit de Flevopolder. Al snel werd duidelijk dat het overwicht van onze kant groot zou zijn. We kregen kansen en uit één daarvan liet Anil vanaf rand 16 een strak schot van zijn voet vertrekken. Het was dat de bal recht op de voeten van de keeper terecht kwam, anders was deze kansloos geweest. Het wachten was dan ook op de 1e treffer en die nam Quincy voor zijn rekening op aangeven van Sven (0-1). Niet veel later belande een assist van Martijn wederom bij Quincy en dat betekende de 0-2. En toen Sven het weer eens op zijn heupen kreeg middels een solo, stond Quincy op de goede plek om met een daverend schot een loepzuivere hattrick te produceren. Ruststand 0-3.

Gek eigenlijk dat je met een 0-3 voorsprong aan de thee kunt beginnen en zowel staf als spelers van D1 verre van tevreden waren over ons vertoonde spel. We speelden weliswaar dominant, maar hoog was ons spelgehalte allerminst. We vonden dan ook dat onder andere de balcirculatie omhoog moest. Met het inbrengen van Ayoub, Kevin, Dylan, Marlon en Jovi veranderde het spelbeeld niet veel. Wel werd ons vleugelspel gevaarlijker. Ook nu kregen we de nodige kansen, maar leden ook nog steeds veel balverlies, door te lang doorgevoerde individuele acties. Toch wist Jovi met een mooie inspeelpass Sven te bereiken, die met een fraaie lob de keeper uit de polder verraste. (0-4) De mooiste treffer kwam op naam van Marlon, die middels een uitstekende pass van Martijn de eindstand op 0-5 bracht. Op het diagonale schot van Marlon was de Flevo sluitpost kansloos.

D1 maakt zich nu op voor de kwartfinale bekerstrijd tegen VIOD uit Doetinchem en het verdedigen van de Marc Overmars Bokaal tijdens het Paastoernooi van de v.v. Epe.

Doel: Dean Bredewolt.
Verdediging: Julian Lelieveld - Sil Buikema (40 min. Kevin Ozinga) – Mark Bouwman - Niek van Schaffelaar (40 min. Dylan Peperkamp).
Middenveld: Sven van Doorm – Joris Klein Holte © (31min. Ayoub Boutarourt) - Anil Mercan.
Aanval: Marciano van de Berg (40 min. Jovi Munter) - Martijn Berden - Quincy Arends (40 min. Marlon Versteeg).

Wisselkeeper: Jelmer Nijburg.
Ziek/Blessure: Wellington Verloo.