2010-03-27: Vitesse/AGOVV C2 - MVV C2 29/03
C2 ziet goede inzet beloond tegen MVV

We speelden vandaag op zaterdagmiddag onze thuiswedstrijd tegen MVV uit Maastricht. Rens was ziek en Gianluca en Mitchell waren met de C1 mee naar Rotterdam. Tot nu toe hadden we 4 wedstrijden gespeeld en nog niet gewonnen. Toch had dat een aantal keer absoluut gekund. En ook vandaag zouden we de mogelijkheden krijgen om te winnen.

C2 ziet goede inzet beloond tegen MVV

We begonnen een beetje voorzichtig aan de wedstrijd. MVV stoorde al vroeg. Toch kwamen we een aantal keer prima aan het voetballen. Tijdens 1 van deze aanvallen maakte MVV een overtreding op zo'n 30 meter van de goal. Tarik ging er achter staan en schoot de bal perfect onder de lat, 1-0.
Guytho ging een paar keer goed binnendoor, terwijl Jeroen een aantal keer een goede steekbal kon geven op een bedrijvige Furkan. Het  resulteerde echter niet in een doelpunt. MVV kwam er een aantal keer ook goed uit, maar Omer, Laurens, Kevin en Thomas verijdelden  deze tegenaanvallen in samenwerking met Twan goed. Ook Tarik en Wouter moesten vol aan de bak op het middenveld.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op. Roy  was erin gekomen en we kregen een aantal mogelijkheden. Op een snelle uitval van MVV moest Twan nog redding brengen. Na 50 minuten floot de scheidsrechter weer af en gingen we naar de kleedkamers om ons op te maken voor de '3de helft'.

We begonnen zeer goed aan deze derde helft. Luuk stond rechtsback en Nick stond nu centraal in de verdediging. We kwamen een aantal keer gevaarlijk door over de zijkant. Tijdens zo'n aanval kwam Jeroen op rechts langs zijn tegenstander en kon de bal vervolgens terugleggen op Rick die de bal van dichtbij inschoot, 2-0. Een goede opsteker om de wedstrijd geconcentreerd uit te spelen. Binnen 1 minuut stond het echter alweer 2-1. Een speler van MVV schoot de bal onhoudbaar in. We moesten dus nog een 10-tal minuten vol aan de bak.

Het voetbal werd wat minder, maar de inzet werd des te groter. Daardoor konden we de overwinning binnenhalen en daar mag iedereen trots op zijn! Aanstaande. donderdag spelen we de mooie uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Opstelling Vitesse/AGOVV C2
1 Twan Jansen, 2 Omer Dogan, 3 Laurens Keesman, 4 Kevin Diks, 5 Thomas Oude Kotte, 6 Wouter van Ewijk, 7 Jeroen Buitenhuis, 8 Tarik Evre, 9 Rick Smeets, 10 Furkan Usta, 11 Guytho Mijland

Ook in actie kwamen: Luuk Jansen, Nick Stienstra en Roy Roos

1-0 Tarik Evre (21)