Vitesse/AGOVV D1 stuit op weinig weerstand tegen Spijkenisse! 19/08
Vorig jaar oefenden we ook in de voorbereiding tegen Spijkenisse D1. Het team speelt ook op 1e divisie-niveau. Werd het toen in een leuke wedstrijd 1-1, nu was het team uit Zuid Holland kansloos en zal een zwaar seizoen tegemoet gaan met tegenstanders als Ajax, FC Utrecht, Feyenoord, Sparta en AZ.

Aan de ene kant jammer dat de weerstand gering was, aan de andere kant is het slagingspercentage van de individuele acties en teamacties groot. En dat is ook nodig voor het opleidingsproces van de spelers.

Het werd dan ook een overwinning met dubbele cijfers. Max produceerde voor rust een zuivere hattrick en Jesse en Lars namen ook een treffer voor hun rekening. Meestal met zo’n groot overwicht gaat iedereen voor zich zelf lopen voetballen, maar dat viel reuze mee.
Want na rust gingen we door met scoren, waarbij ook een aantal keren uit ingestudeerde spelhervattingen (corner en vrije trap). Niet dat de uitvoering van de spelhervattingen allemaal klopten, gescoord werd er wel uit.

Zefanho scoorde op aangeven van Cali, waarna Zefahno met een prima assist ook Cali liet scoren. Er werd goed gecombineerd afgewisseld met fraaie individuele acties. Achtereenvolgens Hidde, Reyer en Jesse wisten het net te vinden, waardoor de eindstand een 10-0 overwinning werd.

Komend weekend neemt D1 deel aan het prestigieuze internationaal TOP D Willem Kuijper-toernooi in Vorden. Daar treffen we tegenstanders van formaat als: Bayer ’04 Leverkusen, West Ham United, PSV en Olympique Marseille. In de andere poule zien we de clubs FC Twente, Lierse Sk, Lokomotive Moskou en de club van Claudimir, FC Kopenhagen. Alle teams verblijven 3 dagen in het Kasteel Hotel Ehzerwold te Almen. We zijn benieuwd hoe het nieuwe D1 zich in dit geweld staande houdt.

Bron: redactie / LvdK