Vitesse/AGOVV B1 verliest van AFC B1 19/08
In de laatste oefenwedstrijd voordat de bekercompetitie start, verloor Vitesse/AGOVV B1 met 1-2 van AFC B1. De geel-zwarte formatie van trainer Niels van Casteren speelde een zwakke wedstrijd.

De eerste fase van de wedstrijd konden de toeschouwers geen enkele mogelijkheid bewonderen. Na 20 minuten kreeg AFC een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Deze werd onhoudbaar voor doelman Ugur Kara ingeschoten en zo stond Vitesse/AGOVV met 1-0 achter. Na 25 minuten kon de B1 voor het eerst een schot op het AFC-doel lossen. Yordi Grovenstrein dribbelde naar binnen, ging een 1-2 aan met Thom van den Berg en werkte af. Zijn schot werd echter een prooi voor de AFC-goalie. Toch kwam de 1-1 er nog voor het rustsignaal. Een hoekschop van Patrick Ozinga werd bij de eerste paal verlengd en kon achterin met wat kunst en vliegwerk door Yordi worden binnengewerkt.

Na rust verschenen er acht nieuwe spelers in het veld bij Vitesse/AGOVV. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Nick de Bondt, die van 25 meter op doel schoot. De bal ging echter net naast. Daarna gebeurde er lange tijd weinig, totdat AFC in een snelle omschakeling de linksbuiten vrij speelde. Deze bedacht zich geen moment en schoot van grote afstand over keeper Mitchel Viset heen: 1-2. Hierna was er nog een mogelijkheid voor Vitesse/AGOVV. Een steekbal van Nick op Tristan Berghuis leverde echter geen doelpunt op. Tristan schoot helaas over.

Zo verloor Vitesse/AGOVV van AFC. Een slechte generale voor de bekerwedstrijd tegen NEC/Fc Oss B1. Dit duel wordt zaterdag 21 augustus om 14.30 in Nijmegen gespeeld.

Opstelling Vitesse/AGOVV B1

1e helft: Ugur Kara - Jeremy Jonker - Lars Willemse - Patrick Ozinga - Tim Linthorst - Elmo Lieftink - Thom van den Berg - Ewout Gouw - Yordi Grovenstein - Brahim Darri - Vincent van Ledden

2e helft: Mitchel Viset - Kees Peters - Tom Beissel - Marijn de Kler - Patrick Ozinga - Elmo Lieftink - Rick Timmermans - Tristan Berghuis - Vincent van Ledden - Roy Talsma - Nick de Bondt

Door technische problemen kunnen wij niet het volledige fotoverslag plaatsen. Wij hopen dat dit snel alsnog kan gebeuren!

Bron: redactie / K.G. / AvdB