Vitesse/AGOVV B1 pakt prima zege tegen koploper Volendam 02/05
Vitesse/AGOVV B1 heeft zaterdagmiddag op Papendal een prima prestatie geleverd door koploper Volendam met 4-1 opzij te zetten. In een door stortbuien geplaagde wedstrijd was er maar één ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning.

In de beginfase zien we dat er nog weinig sprake is van gestructureerde aanvallen. Roberto Straal heeft vandaag gekozen voor een 4-3-3, met Kurtley de Windt en Nick de Bondt op de vleugels en Brahim Darri als centrumspits. De eerste kans van de wedstrijd is voor Darri, die te lang wachtte en uiteindelijk geen goed geplaatste bal meer kon afvuren op het doel van de palingvissers. Na een kwartier is er een hard, laag schot uit een vrije trap van Nick de Bondt, maar dat schot wordt prima gepareerd door de doelman.

Het blijft Vitesse/AGOVV dat de klok slaat op het kunstgrasveld van Papendal. Volendam komt nauwelijks aan aanvallen toe en Michael Brouwer kreeg in de stortregen buiten opraapballen niets te doen. Een mooie aanval van de Windt doet het met paraplu's uitgeruste publiek hopen op een doelpunt, maar Darri mist voor de tweede maal deze middag.

Na 24 minuten komt dan de 1-0 op het bord. Via een prachtige, zelf opgezette aanval komt Wimilio Vink door het midden alleen voor het doel en hij schiet heel beheerst raak. Niet lang daarna wordt de marge verdubbeld en wederom niet door een toevalsgoaltje. Nick de Bondt krijgt de bal centraal na een prima voorzet vanaf rechts, mikt raak en zo was het 2-0.

Een speler van Volendam raakte gefrustreerd en liet dat blijken na een duel met linksback Marijn de Kler. De Volendammer maakte een geïrriteerde beweging die volgens de scheidsrechter zelfs goed was voor rood. Natuurlijk doet niemand daar moeilijk over bij Vitesse/AGOVV, maar een rode kaart was hier absoluut niet nodig. De 2-0 was de ruststand, waar het publiek zijn toevlucht zocht in het droge Happy Home of in één van de geparkeerde auto's langs het veld.

Na rust blijft Vitesse/AGOVV heer en meester. Her en der bleven er kansjes. Een Volendammer probeerde met veel geschreeuw en misbaar nog om Benjamin Roemeon aan een rode kaart te helpen, maar daar trapte de scheidsrechter niet in. De 3-0 kwam er dan eens niet via goed voetbal, maar uit een corner. De bal van Nick de Bondt was perfect en voor de lange Lauk Beumer was het een koud kunstje om die tegen de touwen te werken.

Het bijzonderste doelpunt van de dag was de 4-0, die op naam kwam van Kurtley de Windt. De rappe vleugelaanvaller kwam door, haalde de achterlijn en schoot zomaar binnenkant paal raak. "Bewussie" of niet, de keeper van de wijdbroeken bleef verbouwereerd achter terwijl Vitesse/AGOVV Kurtley feliciteerde met dit doelpunt.

Na de 4-0 krijgt Vitesse/AGOVV nog wat kansjes (o.a. via De Windt en de ingevallen Roy Talsma) maar komt niet meer tot scoren. Wel sluipt er wat slordigheid in de ploeg van Roberto Straal. Nick van Milligen is dan net ingevallen voor Sercan Raayen en van Milligen begint zeer ongelukkig aan zijn invalbeurt. Een hopeloze terugspeelbal is de inleiding voor gevaar voor het doel van Brouwer, die uiteindelijk moet capituleren zodat de 4-1 op het bord kwam. Brouwer maakte zich terecht kwaad op zijn verdedigers, want een tegentreffer was totaal onnodig. De hopeloze scheidsrechter deelt nog wat kaarten uit maar veel verandert er niet meer: 4-1 was de eindstand. Na afloop had de scheidsrechter er echter nog steeds zin in, hij besluit op het veld om een protesterende Volendammer nog met een rode kaart te belonen.

Opstelling Vitesse/AGOVV B1
Michael Brouwer, Sercan Raayen, Milan-Beau Massop, Lauk Beumer, Marijn de Kler (c), Benjamin Roemeon, Elmo Lieftink, Wimilio Vink, Kurtley de Windt, Brahim Darri, Nick de Bondt

1-0 Wimilio Vink
2-0 Nick de Bondt