Nieuwsberichten
Geen punten voor Vitesse O17 in de uitwedstrijd tegen Ajax 09/12

Vitesse O17 speelde een prima wedstrijd uit tegen Ajax. Het werd 1 – 0 voor Ajax, maar Vitesse had meer verdiend. Voetballend was Vitesse niet de mindere van Ajax, maar het kleine beetje geluk was er niet in Amsterdam. Qua kansen had Vitesse zeker een paar keer kunnen scoren.

In de zesde minuut was Eray Sürül al gevaarlijk voor Vitesse. Zijn schot werd verwerkt tot hoekschop. Door slecht verdedigen van Ajax in de vijftiende minuut kwam Devonish Eustatia in balbezit. De bal kwam bij Wesley Muit die naast schoot. In de zeventiende minuut een vrij kans voor Ajax. De inzet vanaf ongeveer acht meter van het doel ging over het doel van Nigel van Haveren. In de 28e minuut een hoekschop van Max van Beem die bij de tweede paal bijna in het doel verdween. In de 37e minuut kwam Ajax op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf links kwam met een beetje geluk bij een vrijstaande speler die de 1-0 aan kon tekenen. Hierdoor was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft probeerde Vitesse de 1-0 achterstand weg te werken. Uit een uitval van Eray werd er bijna gescoord. Zijn inzet ging maar net naast het doel. 16 minuten voor tijd kreeg Vitesse de beste mogelijkheid van de wedstrijd. Nigel de Weerd bereikte de pas ingevallen Rik van ’t Wout. Hij kon uit een vrije positie de gelijkmaker aantekenen, maar de bal draaide net over de lat over het doel. In de 81e minuut had Jorn Smits een goede kans. Hij schoot tegen de doelman aan. Hierna waren er geen mogelijkheden meer en bleef het 1-0 voor Ajax.
 

Opstelling
Nigel van Haveren, Jorg van Rijn, Marcus Steffen, Sil Swinkels, Max van Beem, Espen van Ee, Nigel de Weerd, Jorn Smits, Wesley Muit, Devonish Eustatia, Eray Sürül.

Wissels ingevallen: Tarik Challiou, Rik van ’t Wout, Andrei Gharelia.
Wissels niet ingevallen: Kevin Dadellaa.

Scoreverloop:
37. 1-0 Ajax
Bron: redactie / AvdB

Deel online: