Nieuwsberichten
Eindelijk eerste competitiewinst voor Vitesse O17 08/12

Vitesse behaalde een verdiende overwinning in de streekderby tegen NEC. Vitesse overheerste de gehele wedstrijd. Al moet wel gezegd worden dat Vitesse in de blessuretijd van eerste helft goed weg kwam. Bij een 2 – 0 voorsprong kreeg NEC een strafschop die ruim werd gemist.

Vitesse begon vanaf de aftrap direct goed aan de wedstrijd. Met veelal goed combinatiespel werd de aanval gezocht en was het in de achtste minuut al raak. Merdan Cimtay kon scoren in de tweede instantie. Zijn eerste inzet werd gered door de doelman. De rebound werd verzilverd. In de twaalfde minuut van de wedstrijd had Vitesse pech. Een prima schot van Jorn Smits kwam tegen de onderkant van de lat. De bal stuitte net aan de verkeerde kant van de doellijn het speelveld in. NEC werd in de zeventiende minuut gevaarlijk bij een uitval. Het schot ging naast het doel. In de 28eminuut een prima kans voor Vitesse. Een voorzet vanaf rechts gegeven door Miliano Jonathans kwam bij Jorn die zijn inzet gered zag worden door de NEC-doelman.

Even later was het wel raak door Marcus Steffen. Bij bal verlies door NEC op de helft van Vitesse dacht Marcus geen seconde na en schoot vanaf eigen helft de bal over de NEC-doelman in het doel. Een prachtig doelpunt en dus de 2-0 voorsprong. In de blessuretijd had NEC terug kunnen komen in de wedstrijd (zoals eerder genoemd). Vitesse ging dus met een comfortabele voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleef Vitesse de bovenliggende partij en werd het in de 49e minuut bijna 3-0. Max van Beem bereikte Miliano die maar net naast schoot. De 3-0 kwam er toch. In de 55e minuut was het raak. Een hoekschop van Miliano kwam bij Jorn die van dichtbij kon scoren.

Hierna werd er door beide team veel gewisseld en was er nog maar één kans. Devonish Eustatia bereikte Jorn die zijn schot gered zag worden. Een prima overwinning dus. Met nog twee uitwedstrijden te gaan voor de winterstop tegen Ajax en ADO Den Haag hoopt Vitesse O17 nog een aantal punten te pakken, want de stijgende lijn proberen we vast te houden.

Opstelling:
Nigel van Haveren, Merdan Cimtay, Marcus Steffen, Sil Swinkels, Max van Beem, Espen van Ee, Miliano Jonathans, Jorn Smits, Wesley Muit, Devonish Eustatia, Eray Sürül.

Wissels ingevallen: Teun Heijmans, Tarik Challiou, Bruno van Egdom, Nigel de Weerd, Rik van ’t Wout.
Wissels niet ingevallen: Kevin Dadellaa, Jorg van Rijn.

Scoreverloop:
8. 1-0 Merdan Cimtay
32. 2-0 Marcus Steffen
55. 3-0 Jorn Smits.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: