Nieuwsberichten
O17 boekt overwinning in eerste competitiewedstrijd van 2020 28/01

Er staan in de voorjaarsreeks veel competitie wedstrijden voor de O17 op het programma. Maar liefst 18 stuks. De eerste wedstrijd thuis tegen De Graafschap werd winnend afgesloten. Vitesse domineerde in deze wedstrijd, maar werd pas beslist in de 66e minuut.

Vitesse was veelal in balbezit en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van De Graafschap. Zij verdedigden goed, zodat er niet zoveel mogelijkheden waren voor Vitesse. Toch had Vitesse in de eerste helft een voorsprong verdiend. In de 25e minuut de eerste mogelijkheid. Wesley Muit bereikte Rik van ’t Wout die een teen lengte te kort kwam om aan te leggen. Drie minuten later kwam Vitesse op 1-0 door Rik van ’t Wout. Althans dat dacht iedereen, maar op onvoorstelbare wijze werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Dit was het totaal niet en bleef het 0 – 0. Vlak voor rust kreeg Wesley nog een mogelijkheid. Zijn inzet kwam tegen het zijnet.

In de tweede helft drong Vitesse nog meer aan en in de 51e minuut werd er gescoord door Rik die op het doel af ging. Gallio Esajas die nog aan de bal zat stond buitenspel. Hierdoor werd het doelpunt terecht afgekeurd. In de 54e minuut was het weer Rik die gevaarlijk was met een prima schot. Deze werd gestopt door de doelman van De Graafschap. In de 66e minuut was het eindelijk raak. Een vrije trap van Espen van Ee kwam bij Marcus Steffen die raak kopte. De Graafschap was in de 77e minuut nog gevaarlijk bij een uitval. Het schot ging naast. Vitesse had in de 85e minuut de voorsprong nog kunnen verdubbelen. Er was een scrimmage voor het doel van De Graafschap. Andrei Gheralia veroverde de bal en schoot van dichtbij tegen de paal. Een verdiende overwinning voor de O17 die eigenlijk hoger had uit moeten vallen.

Opstelling:
Nigel van Haveren, Nigel de Weerd, Marcus Steffen, Sil Swinkels, Tarik Challoui, Espen van Ee, Eray Sürül, Jorn Smits, Rik van ’t Wout, Wesley Muit, Gallio Esajas.

Wissels ingevallen: Andrei Gheralia, Max van Beem, Devonish Eustatia.
Wissels niet ingevallen: Kevin Gadellaa, Merdan Cimtay, Miliano Jonathans.

Scoreverloop:
66. 1-0 Marcus Steffen.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: