Nieuwsberichten
Onnodig verlies Vitesse O17 tegen FC Volendam O17 11/09
Vitesse liep vanaf het begin van de wedstrijd al achter de feiten aan. Volendam opende de score al binnen de tweede minuut. Een aanval door het midden werd buiten bereik van Kevin Gadellaa afgerond. Hierna kreeg Vitesse een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. In de negende minuut een aanval over rechts via Nigel de Weerd. Deze werd tot hoekschop verwerkt door Volendam. Uit deze hoekschop Kopte Espen van Ee maar net naast. In de 20e minuut bereikte Gallio Esajes de vrijstaande Eray Surul. Zijn inzet ging over. Even later een prima aanval maar het schot van opnieuw Eray ging naast het doel. In de 44e minuut kwam Vitesse met een man meer te staan. Een speler van Volendam kreeg zijn tweede gele kaart.

Vitesse nam in de tweede helft direct het heft in handen door de man meer situatie. In de 52e minuut een mooie aanval over verschillende schijven, maar werd niet goed afgerond door Vitesse. Een minuut later was het wel raak. Eray bereikte Espen die geen moeite had om te scoren. Even later was het Gallio die zijn schot maar net over zag gaan. Het was eigenlijk wachten op de 2 – 1 voor Vitesse, maar door een domme actie van een Vitesse-speler kwam ook Vitesse met tien man te staan.

Hierdoor was het overwicht verdwenen en ontstond er een open wedstrijd. Er waren kansen aan beide kanten. Volendam was de gelukkigste. In de 86e minuut uit een counter wisten zij te scoren en gingen met de winst richting Volendam. Een ongelukkig verlies dus in de eerste competitie wedstrijd. Dit kan hersteld in de volgend uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Opstelling
Kevin Gadellaa, Leonardo Rocha de Almeida, Marcus Steffen, Max van Beem, Jorg van Rijn, Espen van Ee, Nigel de Weerd, Jorn Smits, Eray Surul, Devonish Eustatia, Gallio Esajas.

Wissels ingevallen: Andrei Gheralia, Wesley Muit, Rik van ’t Wout, Tarik Challiou.
Wissels niet ingevallen: Nigel van Haveren.

Scoreverloop (1-2)
2. 0-1 FC Volendam
53. 1-1 Espen van Ee
86. 1-2 FC Volendam.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: