Nieuwsberichten
Succesvol eerste scholingsmoment voor Partnerclubs Vitesse 29/01
Met een opkomst van maar liefst 110 personen was het eerste scholingsmoment voor de Partnerclubs van Vitesse een groot succes. Jeugdtrainers, coördinatoren en hoofd opleidingen van de verschillende Partnerclubs kwamen naar Papendal voor verschillende presentaties én zagen hoe het thema van de avond, ‘Visie op de onderbouw’, in de praktijk werd gebracht.

Aloys Wijnker, hoofd Vitesse Voetbal Academie, trapte de avond af door aan de hand van een presentatie te vertellen over het idee achter het samenwerken met Partnerclubs. Ook ging hij in op de visie van de onderbouw bij de Vitesse Voetbal Academie, die even later op het hoofdveld van Papendal in de praktijk werd gebracht door jeugdtrainers Mitchel Jansen (Vitesse O10) en Jos Dietrich (Vitesse O12).

Aan de hand van trainingsvormen op het gebied van aanvallen en verdedigen lieten zij de verschillende principes zien aan de jeugdtrainers, coördinatoren en hoofd opleidingen van de verschillende Partnerclubs. Deze trainingsvormen werden gegeven aan jeugdteams van Partnerclubs Arnhemse Boys en ESA, die niet op hetzelfde niveau acteren als de onderbouw van Vitesse. Hiervoor werd gekozen zodat het voor de genodigden van de Partnerclubs makkelijker te projecteren is bij hun eigen amateurvereniging.

Na de demonstratietraining koppelden Vitesse-jeugdtrainers Jansen en Dietrich de verschillende oefenvormen terug aan de aanwezigen. Ook was er ruimte om vragen te stellen. De avond werd afgesloten met een presentatie over de ‘Visie op de onderbouw’ door Jorg van der Breggen (KNVB, afdeling voetbalontwikkeling) en Bart Van Rooijen (Coordinator onderbouw Vitesse Voetbal Academie).
Bron: Vitesse.nl / Vitesse TV

Deel online: