Verdiende Winst Vitesse O17 Thuis Tegen Nac O17

Vitesse O17 haalde een kleine overwinning tegen NAC O17, maar het had al binnen 15 minuten beslist moeten zijn. In de derde minuut veroverde Wesley Muit de bal door goed te storen kwam hij in balbezit. Zijn schot werd gehouden door de doelman. Drie minuten later bereikte Wesley de vrijstaande Gallio Esajas. Hij schoot tegen de doelman aan. Nog geen minuut later werd het toch 1-0 door Wesley op aangeven van Sil Swinkels.

In de achtste minuut een schot van Nigel de Weerd. Zijn inzet werd door de NAC-doelman uit de kruising getikt. Hierna werd het spel minder en kwam NAC beter in het spel, maar kansen werden er niet weggegeven. Zeven minuten voor rust een prima bal van Jorn Smits op Gallio die net naast schoot. Door een foutieve bal vier minuten voor rust in de verdediging kwam NAC geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Dus gingen we rusten met een rot gevoel.

Na zeven minuten spelen in de tweede helft kwam de scheidsrechter ongelukkig te val en moest de wedstrijd beëindigen met een flinke knie blessure. Gelukkig was er een vervangend scheidsrechter aanwezig die het restant van de wedstrijd uit kon fluiten. Ook de tweede helft had Vitesse O17 een groot overwicht. Vitesse drukte op de helft van NAC. Er waren verschillende mogelijkheden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dit gebeurde dan ook, maar het was pas in de 86e minuut. Een hoekschop van Miliano Jonathans kwam bij Luuk Wensink die de bal hard tegen de touwen kopte. Een verdiende overwinning dus, die hoger had uit moeten vallen.