Nieuwsberichten
Vitesse O12 wint ook laatste competitieduel 24/05
De laatste wedstrijd in de competitie was er een in en tegen Volendam. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te behouden op de 1e plaats en dat gebeurde ook. De O12 won uiteindelijk met 6-17 al ging dat allerminst makkelijk.

Zoals vaker dit seizoen was dat uiteraard deels te danken aan de tegenstander, maar voornamelijk doordat de O12 het goede spel niet kon belonen met het benutten van de gecreëerde kansen. Doordat deze kansen en mogelijkheden niet voldoende werden benut, bleef de plaatselijke FC in de 1e 3 blokken nog volledig in de wedstrijd door hun kansen wel te benutten.

Blok 1 eindigde in 0-2 door doelpunten van Sage en Jesaja. In blok 2 waren de rollen omgedraaid en won Volendam met 2-0. In het 3e blokje won de O12 op de ene helft met 0-3, terwijl op de andere helft een 0-2 voorsprong werd weggegeven en won Volendam alsnog met 3-2. De doelpunten in blok 3 werden gescoord door Sage, Juwensley, Jim, Nathan en Jesaja. De totale tussenstand na 3 blokken kwam hiermee op een krappe 5-7 voorsprong voor de O12. Na wat harde, maar duidelijke woorden van de trainers na dit 3e blok, was de O12 in het laatste blok wel bij de les en scoorde het het ene na het ander doelpunt. Op beide helften werd 5x gescoord en omdat Volendam 1 x tegen wist te scoren, eindigde dit blokje in een 1-10 overwinning. Doelpunten gescoord door Battal 2x, Luc 3x, Jim 2x, Jip, Sage en Karsten.

Dit bracht de einduitslag op een uiteindelijk dikverdiende 6-17 overwinning voor de Geel-Zwarten.

Door dit resultaat staat de O12 voor als nog bovenaan in de competitie. AZ kan volgend weekend op gelijke hoogte komen door hun laatste wedstrijd winnend af te sluiten.


Bron: redactie / L.K.

Deel online: