Nieuwsberichten
Vitesse O16 begint met forse nederlaag aan kampioenspoule 25/01

Vandaag stond de eerste wedstrijd in de kampioenspoule op de rol. Zonder de naar de O17 verhuisde Sil en zonder de vier geblesseerde spelers (Yairo, Shaquille, Sven en Jordy). De Graafschap was onze tegenstander en die kenden we nog heel goed omdat zij ook in de poule voor de winterstop zaten. Uit wonnen we toen met 1-2 maar thuis verloren we met 1-5. De spelers waren en werden gewaarschuwd voor de energie en werklust die de superboeren op de mat leggen. Met trainer Tim weer op de bank en trainer Kees als assistent begonnen we zeer matig aan de wedstrijd.

De eerste twaalf minuten waren voor De Graafschap alleen wisten zij niet te scoren. Pas in de 13e minuut kregen we een kans maar Abdul schoot de bal over. Vlak daarnaar kreeg Wessel een kans maar zijn schot ging naast. Daarnaar nam De Graafschap de touwtjes weer in handen. Na achttien minuten schoten ze de 1-0 binnen. Het werd nog erger want in de 28e minuut lag de 2-0 achter Twan. Op dat moment raakte we het spoor bijster en vijf minuten later werd het 3-0. In de rust probeerde Tim de boel op scherp te zetten. Maar helaas pakten de boys het niet op.

De tweede helft drukte De Graafschap ons verder in de problemen. Want ondanks dat wij de eerste kans krijgen waren het de superboeren die in de 50e minuut de 4-0 binnen tikte. Een mokerslag die we niet meer te boven kwamen. Het werd nog erger en dat kwam niet alleen door de hagel buien. De Graafschap wist nog drie keer te scoren zodat we met 7-0 zeiknat het veld verlieten.

Een hele slechte start in de kampioenspoule. Hopelijk pakken we het komende week beter op tegen FC Utrecht thuis.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: