Vitesse O16 Verliest In Eindhoven

Vandaag de uitwedstrijd tegen PSV zonder de nog steeds geblesseerde Shaquille en Yairo. De eerste helft begon Vitesse aanvallend. Want na drie minuten gaf Miliano een pass op Wessel. Zijn voorzet op Naygiro werd door een verdediger van PSV tot corner verwerkt. In de vierde minuut was het Wessel die net naast schoot na een prachtige steekbal van Noah. Het duurde tot de zevende minuut dat PSV een kans kreeg. Het schot van de aanvaller ging net naast. Maar we waren gewaarschuwd.

De wedstrijd golfde op een neer maar in de twaalfde minuut kregen we weer een kansje. Een hoge voorzet van Merdan werd door Wessel naar de hoek gekopt maar door de keeper gered. In de aanval hierna waren de Eindhovenaren super scherp voor de goal. Een voorzet van rechts op de spits werd onberispelijk ingeschoten tot de 1-0. Toch lieten we kop niet zakken want een minuut later legde Naygiro rand zestienmeter de bal terug op Noah maar die schoot de bal in de handen van de keeper. Nog geen vier minuten later schoot Miliano op het doel van PSV. Maar de bal word geblokt. Daarna een aanval via Ellery. Hij geeft de bal aan Miliano die op zijn beurt de bal aan Merdan geeft die zijn schot tot corner verwerkt ziet worden.

De scherpte van PSV werd in de 33e minuut nogmaals getoond. Een fout in onze verdediging werd genadeloos middels een stof bal afgestraft. Zo stonden we met 2-0 achter. Toch toonden we veerkracht. Eerst een tegen gehouden schot van Wessel en vlak daarna kregen we een penalty. Deze werd knap ingeschoten door Miliano. Voor rust nog de aansluitingstreffer. 2-1. We hadden misschien nog wel op gelijke hoogte kunnen komen maar een kopbal van Giovanni kwam precies in de handen van de keeper.De tweede helft gooiden de boys er nog meer energie in. We hadden veel balbezit maar echte kansen konden we niet creƫren. Pas in de vijftiende minuut schoot Teun vanaf zestienmeter op goal. Helaas ging zijn schot net naast. Negen minuten later was het Wessel die een bal op de lat schoot en acht minuten voor tijd werd een voorzet van Jordy door Teun ingekopt, maar ook deze bal ging net naast.

Ook PSV deed tussen door wat terug maar Twan, de lat en buitenspel voorkwamen een extra tegentreffer. In de 38e minuut was het Sven die net naast kopte. Een voorzet van Merdan werd net niet vol door hem geraakt. Dat het 3-1 werd door een gegeven penalty was jammer maar wij kregen de bal er gewoon niet in vandaag. Hard gewerkt maar zonder punten naar huis. Volgende week thuis tegen Feyenoord krijgen we opnieuw de kans om drie punten te halen.