Nieuwsberichten
Vitesse O16 verliest ondanks goede kansen van PSV 16/12

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het voorseizoen op het programma. De gestuurde opstelling vrijdagavond van trainer Dennis riep vele vragen op. Vanwege het doorschuiven van trainer Tim was het wederom trainer Dennis die de honneurs waarnam. Vandaag geassisteerd door trainer Kees. In verband met de afwezigheid van onze vaste fysio Sam zat vandaag Linda op de bank als fysiotherapeut. Twee spelers waren doorgeschoven naar de O17 vandaag. Te weten Sil en Jari. Dan hadden we nog te maken met twee langdurig geblesseerden (Yairo en Shaquille) en twee zieken (Naygiro en de in de warming up afgehaakte Giovanni).

Ondanks dat startten we de wedstrijd goed. Veel balbezit, kort op de tegenstander verdedigen en snel druk zetten. Dit leverde de eerste kans op na acht minuten. Miliano zag de keeper ver voor zijn goal staan maar zijn boogbal belandde in het zijnet. Een paar minuten later was het wederom Miliano die een voorzet van linksback Ellery net naast tikte. Ondanks ons overwicht was het PSV die na zestien minuten spelen op 0-1 kwam. Een schot van zestien meter ging via binnenkant paal erin. Een tegenvaller maar we bleven ons spel spelen en dat leverde twee minuten later een kans op voor Wessel. Helaas kon hij de een-op-een situatie met de lange PSV-keeper niet in zijn voordeel beslechten. Zo bleef het 0-1. Niet veel later was het Abdul die van afstand de keeper probeerde te verschalken maar geen doel trof. PSV daarentegen was wel efficiënt want hun tweede aanval van de wedstrijd werd gelijk de 0-2. Wat jammer dat ondanks onze inzet en kansen, twee foutjes zo efficiënt worden afgestraft. Toch kwamen we voor rust nog door Wessel en Abdul in scoringspositie maar helaas we troffen de keeper en niet het net.

De tweede helft was bijna gelijk aan de eerste helft, alleen had PSV wel wat vaker de bal. Gelukkig creëerden zij geen kansen. Kansen die wij wel kregen. Wessel, Paul en Noah kregen mogelijkheden maar het bleef 0-2 tot de 65e minuut. De mooie steekbal van Ellery werd door Noah knap afgemaakt. Op de bank kregen we het gevoel dat er meer in zat en we hoopte voor de boys ook dat hun inzet beloond zou worden. Vitesse kreeg wat kansen maar het was PSV dat vanuit buitenspel positie de 1-3 mocht scoren.

Zo eindigen we het voorseizoen als derde. Evenveel punten als PSV alleen met een minder doelsaldo. Hierbij wil ik iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: