Nieuwsberichten
Vitesse O16 verslaat FC Twente met ruime cijfers 04/02

Wederom een goede bekende waar we in de derde wedstrijd van de kampioenspoule tegen moesten spelen. Ook in de vorige poule zaten we bij FC Twente. Uit speelde we gelijk 0-0 en thuis wonnen we met 4-2. Vorig week wonnen wij thuis van FC Utrecht en won Twente thuis van De Graafschap. Beiden teams gingen dus met veel vertrouwen de wedstrijd in.

Zonder de nog steeds geblesseerde Sven, Jordy, Yairo en Shaquille begonnen we vol energie aan deze vrijdagmiddag wedstrijd. Vanaf de eerste minuut bepaalden we de wedstrijd en drukten we FC Twente in de achteruit. Na één minuut kregen we de eerste kans door Miliano. Helaas ging deze bal er niet in. In de tweede minuut werd Teun neergelegd op ongeveer twintig meter van de goal. Vorige week schoten Wessel en Miliano hun vrije trap er super mooi in dus wij keken vanaf de bank met vertrouwen naar Wessel die weer achter de bal ging staan. Helaas schoot hij naast. Dat deed Wessel ook na twaalf minuten na een mooie aanval van Appie die de bal aan Naygiro gaf en die speelde de bal naar Wessel helaas mikte Wessel net naast.

Vijf minuten later was het rechtsback en aanvoerder Merdan die op kwam stomen en een mooie voorzet gaf, maar helaas ging de kopbal van Teun net naast. In de 24e minuut kregen we weer een vrije trap rand zestienmeter. Merdan werd neergelegd en Miliano ging achter de bal staan. Wederom ging ons hart sneller kloppen maar Mili's vrije trap werd tot corner verwerkt. Toch kwamen we vlak daarna op voorsprong. Een dieptebal van Teun werd door Miliano aangenomen. Hij starte de turbo en passeerde wat tegenstanders en schoot uiteindelijk de bal prachtig in de kruising: 0-.1 Deze voorsprong was ook verdiend. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2. Een actie en schot van Wessel werd door de keeper tot corner verwerkt. De korte corner die door Miliano en Wessel werd genomen werd uiteindelijk door Wessel knap onhoudbaar ingeschoten.

In de rust wat puntjes op de 'i' gezet en dat leidde al na twee minuten in de tweed helft tot de 0-3. Een vrije trap van Miliano werd bij de tweede paal losgelaten door de Twente-keeper. De mee op gekomen Merdan tikte de bal makkelijk binnen. De wedstrijd was gespeeld en we wilden graag de score verder uitbreiden. Een corner van Wessel werd bij de eerste paal door Naygiro ingetikt tot de 0-4. Daarna was het de net ingevallen Shaun van O15 die nog geen minuut in het veld stond en de 0-5 inschoot. De voorzet van Wessel werd door hem bij de tweede paal door hem binnengelopen. Het werd uiteindelijk ook nog 0-6. Dit maal was het Paul die een corner van Wessel snoeihard inkopte.

Zo wonnen we onze derde wedstrijd en zo staan we na drie wedstrijden op de tweede plaats en wacht ons 15 februari een mooie wedstrijd thuis tegen Ajax die nu nog boven aan staan.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: