Nieuwsberichten
Vitesse O16 zet FC Utrecht opzij 28/01

Na de slechte wedstrijd vorig week tegen de Graafschap stond vandaag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Zonder de langdurig geblesseerden Yairo en Shaquille en de nog steeds geblesseerden Sven en Jordy moesten we het vandaag doen tegen een tegenstander die vorige week ook verloren had. Trainer Tim had de hele week de jongens zo scherp en energie vol mogelijk gemaakt en vandaag moest het dan ook gebeuren.

In het begin van de wedstrijd liep het nog niet soepel. De eerste kans was dan ook voor Utrecht. Een aanval over rechts werd tot corner verwerkt voordat de spits van Utrecht gevaarlijk kon worden. We toonde veel inzet maar leden ook vaak makkelijk bal verlies. Waardoor de wedstrijd op en neer golfde. Na dertien minuten kregen wij onze eerste kans. Een prachtige bal van Bruno werd door Miliano naast geschoten. Vlak daarnaar kreeg Utrecht een corner. Met veel geluk kwam de bal via de lat en paal terug in het veld en scoorde Utrecht uit het niets de 0-1. Dus in plaats van zelf voor te staan, stonden we opeens achter. Daarnaar waren we een tijdje de kluts kwijt. Het was Twan onze keeper die Utrecht van meer goals afhield en ons daardoor in de wedstrijd hield.

In het laatste gedeelte van de eerste helft kregen we meer grip op de tegenstander. Teun schoot van afstand over en na een mooie aanval over rechts kregen we een vrije trap op de rand strafschop gebied. Miliano die eerder nog naast schoot plaatste de bal prachtig in de boven hoek. De 1-1 was een feit en door deze goal kwam er nog meer vertrouwen in de groep. Dat resulteerde vlak na rust in de 2 – 1. Een prachtige steekbal van Merdan werd door Naygiro mooi ingeschoten. Een paar minuten later werd een vrije trap van Wessel tot corner verwerkt. Helaas haalde wij uit deze corner geen profijt. Vlak daarnaar was het wederom Twan die Utrecht van scoren afhield. In de 59e minuut werd het 3-1. Een gegeven vrije trap werd nu door Wessel prachtig ingeschoten. De ontlading was enorm.

In de 70e minuut ging de wedstrijd definitief op slot. Een prachtige steekbal van Paul werd door Naygiro voorgegeven en Appie tikte de bal binnen voor de 4-1.

Vrijdag volgt de derde wedstrijd tegen FC Twente uit.
Bron: redactie / M.B.

Deel online: