Nieuwsberichten
Vitesse O17 door naar de kwartfinale beker 22/01

De eerste officiële wedstrijd in 2020 van Vitesse O17 was een bekerwedstrijd op Papendal tegen FC Volendam O16. Vitesse bereikte de kwartfinale door winst op FC Volendam. Het was geen beste wedstrijd. Na een 2 – 1 ruststand voor Vitesse werd de wedstrijd in de 63e minuut beslist toen de 3-1 op het scorebord kwam en kon Vitesse uitlopen naar een 6 – 2 overwinning. FC Volendam had tot die tijd nog enige weerstand gegeven. Al moet wel gezegd worden dat Vitesse in het begin de wedstrijd al op slot had kunnen gooien. De 1 – 0 stond al binnen drie minuten op het scorebord. Hierna kreeg Vitesse al snel de mogelijkheid om deze stand uit te breiden. Dit gebeurde niet en bleef FC Volendam in de wedstrijd.

Uit een hoekschop van Nigel de Weerd in de 3e minuut werd er gescoord door Marcus Steffen. Hierna kreeg Vitesse zoals eerder genoemd al snel de mogelijkheden om de score te vergroten. Dit bleef uit en moest Keven Gadellaa een paar keer redding brengen op inzetten van FC Volendam. Vlak voor rust werd het alsnog 2-0 voor Vitesse. Miliano Jonathans bereikte Wessel Biljardt die geen moeite had om deze kans te verzilveren. Toch was dit niet de ruststand, want FC Volendam maakte in blessure tijd nog de aansluitingstreffer.

Na de rust maakte Vitesse de 3-1 door Miliano Jonathans op aangeven van Gallio Esajas in de 63e minuut. Hierna liep Vitesse met enig gemak uit naar een grotere uitslag. In de 69e minuut werd het 4-1 door Gallio op aangeven van Teun Heijmans en vijf minuten later werd het 5-1

door Nigel de Weerd die een voorzet van Wessel Biljardt prima afrondde. Drie minuten voor tijd scoorde FC Volendam nog een keer. De eindstand 6-2 werd na 90+3 gescoord door Wessel Biljardt via een verdediger van FC Volendam. Een prima resultaat. Nu afwachten wie de volgende stegenstander wordt.
 

Opstelling:
Kevin Gadellaa, Jorg van Rijn, Marcus Steffen, Sil Swinkels, Max van Beem, Bruno van Egdom, Miliano Jonathans, Teun Heijmans, Wesley Muit, Devonish Eustatia, Nigel de Weerd.

Wissels ingevallen: Tarik Challiou, Rik van ’t Wout, Wessel Biljardt, Gallio Esajas, Merdan Cimtay.
Wissels niet ingevallen: Nigel van Haveren.

Scoreverloop:
3. 1-0 Marcus Steffen
44. 2-0 Wessel Biljardt
45+1 2-1 FC Volendam
63. 3-1 Miliano Jonathans
69. 4-1 Gallio Esajas
74. 5-1 Nigel de Weerd
87. 5-2 FC Volendam
90+3 6-2 Wessel Biljardt.
Bron: redactie / AvdB

Deel online: