Vitesse O17 Verliest In De Thuiswedstrijd Van Fc Groningen

Na drie overwinningen op rij verloor Vitesse O17 nu van FC Groningen. In de eerste helft was FC Groningen de bovenliggende partij. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Vitesse uitgezonderd de eerste tien minuten. In de tiende minuut redde Nigel van Haveren prima bij een goed genomen vrije trap.

In de dertigste minuut kwam FC Groningen op voorsprong. Een vrije trap kwam bij een aanvaller die binnen de vijfmeter kon scoren met zijn hoofd. FC Groningen kreeg een minuut later weer een goede mogelijkheid. Het schot ging maar net voorlangs het Vitesse doel. In de 39e minuut werd het 0-2 voor FC Groningen. Een schot net buiten de zestienmeter verdween via de onderkant van de lat in het doel.

Na de thee was in eerste instantie FC Groningen ook beter, maar Vitesse kwam in de loop van de tweede helft beter in het spel en kreeg mogelijkheden. Op aangeven van Espen van Ee bracht Eray Surul de spanning terug in wedstrijd door te scoren in de 70e minuut. Nog geen minuut later was het bijna 2-2. Jordi Altena die voor eerst weer minuten maakte na een langdurige blessure kreeg deze kans en werd ternauwernood door de FC Groningen-verdediging en tot hoekschop verwerkt. De hoekschop kwam bij Marcus Steffen die over kopte. Negen minuten voor tijd was het Gallio die maar net naast schoot. In blessuretijd werd een schot van Eray gered door de doelman. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.