Nieuwsberichten
Vitesse O19 neemt de punten mee uit Almere 13/12

De kelderkraker van vandaag was van onze kant een wedstrijd met twee gezichten. Het begon al tijdens de warming-up waarbij Kelvin geblesseerd raakte en moest afhaken, diens vervanger was Aaron. De trainers stipten vooraf nog aan dat ze het allemaal te slap en futloos vonden tijdens de warming-up en dat dat in de wedstrijd anders moest. Blijkbaar had nog niet iedereen opgelet want binnen drie minuten kwamen we op achterstand nadat de Almeerse spits een veel te zachte terugspeelbal op Joey afstrafte.

Dit was de wekker voor diegene die nog niet bij de les waren en in een mum van tijd stond de gelijkmaker op het bord. Het is Jasper die op aangeven van Aaron de bal binnen knikt. Hierna was het kwaliteitsverschil duidelijk zichtbaar maar dit werd helaas niet in doelpunten uitgedrukt. Het is pas vlak voor rust als Nouri na een goedlopende aanval over onze linkerkant de bal van Jasper op een presenteerblaadje krijgt aangeboden en de bal binnen loopt. Waar wij in de voorgaande wedstrijden vlak na rust een tegendoelpunt moesten incasseren was het dit keer eens een keer anders. Nu waren wij het die snel scoorden en ditmaal was het wederom Jasper. Hij schoot de bal vanaf een meter of twintig in de verre hoek binnen. De Flevolanders probeerden wat ze konden maar kwamen er niet of nauwelijks aan te pas. De wedstrijd was onder controle en het wachten was op nog meer doelpunten van onze kant.

Dit doelpunt zou pas na een uur spelen komen als de net ingevallen Ian na een omschakelmoment Enrico wegstuurt. Onze spits weet hier wel raad mee en schiet de 1-4 achter de Almere goalie. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld maar niets was minder waar. De ploeg ging op 2 gedachten hinken waarbij de voorste linie op jacht wilde naar meer en de achterste linie de wedstrijd simpel wilde uitspelen. Hierdoor werden de linies te groot en daar wisten de gastheren gebruik van te maken. Binnen no time werd de riante voorsprong verspeeld en nadat de Almeerders tweemaal wisten te scoren werd het toch nog een, onnodig, spannende wedstrijd. Met veel hangen en wurgen werd de overwinning dan alsnog veilig gesteld en gingen de drie punten mee terug naar Arnhem.

Aanstaande zaterdag spelen we dit kalenderjaar onze laatste competitiewedstrijd, de tegenstander op Papendal is dan sc Heerenveen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling:
1. Joey, 14. Aaron, 3. Brend, 4. Enzo, 5. Million, 6. Daan, 7. Milan ( 46e minuut vervangen door Jayden), 8. Yassin © ( 80e minuut vervangen door Maikel), 9. Enrico, 10. Nouri ( 59e minuut vervangen door Ian), 11. Jasper

Wissels:
12. Job 14. Maikel (80. ingevallen voor Yassin) 15. Jomairo 16. Ian (59. ingevallen voor Nouri) 17. Jayden (46. ingevallen voor Milan) 19. Eelco

Scoreverloop:
3. 1 – 0 Almere City
6. 1 – 1 Jasper (assist: Aaron)
38. 1 – 2 Nouri (assist: Jasper)
48. 1 – 3 Jasper (assist: Enrico)
62. 1 – 4 Enrico (assist: Ian)
69. 2 – 4 Almere City
76. 3 – 4 Almere City
Bron: Redactie / H.R.

Deel online: