Nieuwsberichten
Vitesse O19 probleemloos voorbij SC Heerenveen 23/12

Vandaag stond er voor ons, behalve prestige natuurlijk, weinig meer op het spel. Voor de gasten uit Friesland lag dat anders, zij waren nog in de race voor de kampioenspoule. Het was dan ook veelzeggend dat onze jongens deze wedstrijd van begin tot eind hebben gedicteerd en het daarom toch eigenlijk heel zonde is dat wij ons niet hebben weten te plaatsen bij de eerste acht. Maar goed, gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer en wat we vandaag te zien kregen bied heel veel perspectief voor het nieuwe jaar.

Na een klein half uur spelen komen we op voorsprong als een mooie aanval over links een corner oplevert. Deze wordt door Enrico genomen en panklaar op het hoofd gelegd van de kleinste man in het strafschopgebied. Met zijn perfecte timing knikt Enzo de bal in de verre hoek binnen. De eerste helft verliep verder probleemloos maar niet voor Nouri. Na een paar flinke tikken te hebben moeten incasseren moest hij helaas geblesseerd het veld verlaten. Diens plek werd door Aness ingenomen. Het was dezelfde Aness die zijn invalbeurt in de 61e minuut bekroonde met een doelpunt nadat hij op aangeven van Jasper zichzelf lanceerde en de Heerenveen verdediging kansloos liet. Met een droge knal in de korte hoek besliste hij de wedstijd.

Echt heel spannend werd het hierna niet meer en de wedstrijd kon dan ook probleemloos worden uitgespeeld. De gasten uit Friesland hoefden echter niet al te lang te treuren want door de uitslagen op de andere velden kregen zij het goede bericht door dat ze ondanks de nederlaag toch bij de eerste acht zaten.

Voor ons zit voetbaljaar 2019 er op, onze eerstvolgende wedstrijd is op 11 januari 2020. We spelen dan voor de beker en ontvangen op Papendal Ajax O19, aanvang wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Aaron, 3. Eelco, 4. Enzo ©, 5. Million, 6. Daan, 7. Jasper (82. Jomario), 8. Ian (72. Melano), 9. Jayden, 10. Nouri (43. Aness),11. Enrico (88. Maikel)

Wissels:
12. Joey 14. Maikel (88. ingevallen voor Enrico) 15. Jomairo (68. ingevallen voor Jasper) 16. Aness (43. ingevallen voor Nouri) 17. Melano (72. ingevallen voor Ian)

Scoreverloop:
24. 1 – 0 Enzo (assist: Enrico )
61. 2 – 0 Aness (assist: Jasper)




Bron: Redactie / H.R.

Deel online: