Vitesse O19 Speelt Gelijk In Nijmegen

Een warm welkom viel ons in Nijmegen ten deel zo vlak voor de aftrap van de wedstrijd tegen NEC O19. Vuurwerk, rookbommen en een spandoek met een tekst wat aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Kortom, er stond ons het nodige te wachten en de mannen wisten gelijk waar ze aan toe waren. Ondanks dit “geweld” bleven ze vrij kalm en lieten in de beginfase de gastheren wat uitrazen.

Binnen een kwartier werd het al wat stiller langs het veld toen een mooi opgezette aanval resulteerde in de 0-1. Enzo stuurt op links Aness de diepte in en die ziet tot zijn verbazing de keeper wel erg ver zijn doel uitkomen en onze rappe aanvaller schuift de bal tergend langzaam tegen de touwen. De thuisploeg moest in de achtervolging en zette een tandje bij, ook fysiek ging het er wat steviger aan toe. Zoals het bij een derby ook hoort was er rond de zijlijn nog een opstootje met wat duw- en trekwerk maar de gemoederen werden vrij vlot gesust. Wat ook meespeelde was dat de scheids niet kinderachtig floot en de wedstrijd goed aanvoelde. Een kleine tien minuten voor de rust viel de gelijkmaker uit een strafschop die gegeven werd nadat een tegenstander binnen de zestien ten val werd gebracht.

Waar je voor de rust goed kon merken dat het een derby was… veel fysieke strijd, harde duels en weinig goed voetbal was dat na de thee anders. Er werd door beide ploegen beter gevoetbald en de bal ging wat vlotter rond om zodoende de voorsprong binnen te halen. Naarmate de tijd verstreek leek het er steeds meer op dat wie nu het doelpunt zou maken deze pot ook zou gaan winnen. Het leek er op dat beide teams de meeste krachten voor de rust al hadden verspeeld en in de 2e helft niet meer bij machte waren om echt door te drukken. Helaas zat er voor ons na 90 minuten spelen niet meer in dan een puntje maar gezien het spelbeeld was dit wel een terechte uitslag.

Volgende week ontvangen we de kasteelheren uit Rotterdam op Papendal, de wedstrijd tegen Sparta begint om 14:30 uur.