Nieuwsberichten
Vitesse O19 verovert na strafschoppen plaats in de kwartfinale 22/01

Vandaag viel een plek in de kwartfinale van de Nike Cup te verdienen, de horde die moet worden genomen zijn de rood-witten van Ajax. De eerste helft was er één die net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Er gebeurde voor beide doelen weinig tot niets, wij kwamen er maar mondjesmaat doorheen en ook de gasten hadden veel moeite om kansen te creëren. De grootste score mogelijkheid was een bal die van heel dichtbij over werd gekopt.

Zo werd er dus gerust met een brilstand en heel lang leek het er ook op dat dit de eindstand zou gaan worden. Wat beide ploegen ook probeerden, ook in het tweede bedrijf van de wedstrijd werd het beide keepers niet echt heel moeilijk gemaakt. Het leek erop dat de penalty’s, die na een gelijkspel moeten worden genomen, de beslissing moesten gaan brengen. De gasten uit de hoofdstad dachten daar tien minuten voor tijd anders over en kwamen uit het niets op voorsprong. De linkerflankspeler krijgt iets te veel tijd en ruimte en kan de bal voor het doel brengen waar hun spits een echt spitsengoaltje maakt. Hij komt net voor zijn man en tikt de bal in de verre hoek buiten het bereik van Job binnen.

Zo vlak voor tijd tegen Ajax achter komen betekent vaak dat het een hels karwei zal worden om dat nog vlot te trekken. Onze jongens bleven echter strijden voor wat ze waard waren en kregen vlak voor tijd hiervoor de beloning. Het is Nouri die op aangeven van Espen richting het Ajax doel wil dribbelen maar vlak buiten de zestien een halt wordt toegeroepen. De scheids gaf een terechte vrije trap omdat de verdediger met gestrekte benen de bal wilde veroveren. De bal lag perfect voor een linkspoot en wie anders dan onze aanvoerder zou zich met dit klusje belasten.

Enzo zet zich achter de bal en krult de bal heerlijk over de muur in de korte hoek binnen! Een paar minuten later werd de wedstrijd afgefloten en moesten penalty’s gaan beslissen wie door zou gaan naar de volgende ronde. De trainer hoefde niemand aan te wijzen want Aness, Milan, Enzo, Melano en Espen gaven zelf aan een penalty te willen nemen. Negen penalty’s lang waren de keepers kansloos maar Job had het beste voor het laatste bewaard want hij stopte de laatste penalty en zorgde er hiermee voor dat wij in de koker van de kwartfinalisten terecht komen.

Na afloop riep de trainer de spelers op het veld bij zich en complimenteerde hen met hetgeen ze vanmiddag als team op de mat hadden gelegd. Een bijzonder compliment was er voor Espen, een speler van O.17 die vandaag voor het eerst bij ons zijn opwachting maakte en hoe! Hij speelde een fantastische wedstrijd en toonde bij de penaltyserie ook aan over stalen zenuwen te beschikken door de bal in het zijnetje binnen te schieten. Volgende week hebben we een internationaal toernooi in Odense, Denemarken. Onze eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 25 januari, we spelen dan uit tegen Alphense Boys. De wedstrijd in Alphen a/d Rijn begint om 15:15 uur.

Opstelling:
1. Job, 2. Kelvin (80. Melano), 3. Eelco, 4. Enzo, 5. Jomairo, 6. Jayden, 7. Jasper (64. Nouri), 8. Espen, 9. Enrico (46. Milan), 10. Ian (75. Paul), 11. Aness

Wissels:
12. Joey 14. Nouri (64. ingevallen voor Jasper) 15. Paul (75. ingevallen voor Ian) 16. Aaron 17. Milan (46. ingevallen voor Enrico) 18. Melano (80. ingevallen voor Kelvin) 19. Maikel

Scoreverloop:
79. 1 – 0 Ajax
88. 1 – 1 Enzo (vrije trap)
Vitesse wint na strafschoppen met 5-4
Bron: redactie / H.R.

Deel online: