Vitesse O19 Vlot Langs Sparta Rotterdam O19

Deze wedstrijd had al in een heel vroeg stadium beslist kunnen worden. In de beginfase waren daar de nodige kansen toe maar helaas werden ze niet benut. Na een klein kwartier spelen werd de Sparta-keeper met rood heengezonden nadat hij buiten zijn zestien hands maakte. De toegekende vrije trap van Enzo werd door de net ingevallen doelman tot corner verwerkt.

Tegen een tiental Rotterdammers hadden onze mannen het niet zo heel lastig meer al kwamen ze nog een paar keer dreigend voor het doel van Joey maar onze goalie hield zijn doel schoon. Aan de andere kant werd er ook niet zo heel veel meer gecreëerd en het duurde dan ook vrij lang voordat het doelpunt viel. Een lange bal van Enzo op Million maar diens voorzet werd eerst nog weggewerkt. Druk op de bal van Yassin leverde weer balbezit op en via de kluts kwam hij voor de voeten van Jasper. De uitstormende keeper dwong hem naar de zijkant maar Jasper was hier niet van onder de indruk en schoot de bal beheerst langs de keeper in het verlaten doel.

Na de rust kwamen er aan onze kant twee verse krachten bij. Waar de Spartanen in de eerste tien minuten na rust nog een beetje hoop hadden dat ze hiermisschien nog een puntje zouden kunnen pakken werd die hoop in de minuten daarna de grond in geboord. Eerst wat het een door hemzelf versierde strafschop die door Jurmain feilloos werd binnen geschoten.

Een kleine tien minuten later gooide Nouri de wedstrijd definitief op slot. Jasper verovert de bal aan de zijkant en speelt Aness in, deze ziet dat hij offside staat en laat de bal slim lopen waarna Nouri er mee aan de haal gaat. Met buitenkantje rechts schiet hij de bal onder de keeper door tegen de touwen. Het was nu wachten op nummers 4, 5 en misschien wel 6 maar omdat de nonchalance weer in het team kroop bleven deze doelpunten uit. Pas vlak voor tijd werd er nog gescoord en ook dit keer was het een invaller die scoorde. Na goed druk zetten van Ian op hun zestien beland de bal voor de voeten van Aness, deze is niet zelfzuchtig en speelt Ian aan voor wie het een koud kunstje is om de bal binnen te schieten.

Zo zijn we na vijf wedstrijden dit kalenderjaar nog steeds ongeslagen. Volgende week zaterdag spelen we voor de competitie uit tegen Almere City, aanvang wedstijd 12:00 uur. Eerst is er komende woensdag nog de kwantfinale van de beker! We spelen dan op de Herdgang tegen PSV O.19, de wedstrijd in Eindhoven begint om 15:00 uur.