Nieuwsberichten
Vitesse O19 wint op bezoek bij Alphense Boys 31/01

De eerste tegenstander in deze competitie zijn de amateurs van Alphense Boys. Als je als BVO tegen dit soort ploegen speelt weet je één ding zeker; ze zullen er op kletsen en laten zien dat ze zeker niet onder doen voor onze jongens. Dat is ook wat de trainer vooraf aangaf, ga niet mee in hun spel en speel je eigen spel. Het was dan ook jammer om te zien dat dat nu juist wel het geval was.

Onze jongens gingen teveel mee in het spel van de tegenstander in plaats van het balletje rustig rond te laten gaan op zoek naar de openingen. De thuisploeg bleef zodoende redelijk makkelijk overeind en kwam in de elfde minuut zelfs op voorsprong. Uit een corner kon hun aanvoerder geheel vrijstaand de bal binnen knikken. Van paniek was echter geen sprake want niet alleen langs de kant bij de staf maar ook in het veld hadden de jongens zelf ook wel door dat ze de betere waren.. aan de bal! Dat is wat dan ook gebeurde, de bal ging wat vlotter rond en het spel werd weer enigszins naar zich toe getrokken. Een kwartier na het openingsdoelpunt viel de verdiende gelijkmaker. Een schitterende lange bal van Kelvin op Jasper die op zijn beurt Daan binnen de zestien vrij voor de keeper zet. Onze middenvelder punterde de gelijkmaker tegen de touwen. Nog geen vijf minuten later lijkt de wedstrijd gekanteld als Jasper vanaf de rand zestien de bal heerlijk in de verste hoek, via de onderkant van de lat, binnen krult. In het laatste kwartier van de eerste helft kon de wedstrijd al op slot worden gegooid maar helaas bleef het bij deze minimale voorsprong.

Tijdens de rust werd er nogmaals aangegeven om het balletje het werk te laten doen om het zodoende jezelf veel makkelijker te maken en op die manier de vrije man te vinden. We waren nog geen tien minuten bezig en de jongens konden weer van voor af aan beginnen.. een scheidsrechterbal die bij ons niet door iedereen werd begrepen werd bij de tweedee paal het vijfmetergebied ingeschoten. Weer was daar hun aanvoerder die het meest alert reageerde en ook nu weer moeiteloos de bal, ditmaal met zijn voet, binnenschoot. Zoals al eerder gezegd, kwalitatief waren onze jongens de betere en ook nu was er zowel aan de kant bij ons als ook in het veld geen stress. De boys bleven hun spel spelen en hun ding doen en na een klein uur spelen stond de voorsprong weer op het bord. De in de tweede helft ingevallen Enrico gaf Ian een niet te missen kans en met zijn linker prikte hij onze derde van vandaag binnen. Dezelfde Enrico had het op zijn heupen vandaag want hij viel goed in en hij en Ian wisten elkaar in de combinatie goed te vinden. Het was dan ook niet zo raar dat ook dit duo er voor zorgde dat de wedstrijd definitief beslist werd. Wederom was het Enrico met de assist en Ian die vanaf een meter of achttien de trekker met zijn rechter overhaalde en hun keeper kansloos liet. Al met al een verdiende overwinning en gezien de tegenstander en omstandigheden is het lekker dat we deze wedstrijd maar gehad hebben en de drie punten mee terug gaan naar Arnhem.

Volgende week zaterdag spelen we thuis, de tegenstander is NAC O19 en de wedstrijd op Papendal begint om 14.30 uur.

Opstelling:
1. Joey, 2. Kelvin, 3. Eelco (82. Maikel), 4. Enzo, 5. Jomairo (69. Aaron), 6. Jayden, 7. Jasper, 8. Nouri (46. Joël), 9. Daan (46. Enrico), 10. Ian, 11. Aness (78. Melano)

Wissels:
12. Joey 14. Enrico (46. ingevallen voor Daan) 16. Aaron (69. ingevallen voor Jomairo) 17. Jurmain 18. Melano (78. ingevallen voor Aness) 19. Maikel (82. ingevallen voor Eelco) 20. Joël (46. ingevallen voor Nouri)

Scoreverloop:
17. 1 – 0 Alphense Boys
27. 1 – 1 Daan (assist: Jasper)
30. 1 – 2 Jasper (assist: Ian)
52. 2 – 2 Alphense Boys
58. 2 – 3 Ian (assist: Enrico)
69. 2 – 4 Ian (assist: Enrico)
Bron: redactie / H.R.

Deel online: