Wedstrijdverslagen
2010-03-20: Vitesse/AGOVV A1 - Alphense Boys A1 22/03
Vitesse/AGOVV A1 op weg naar promotie

Afgelopen zaterdag kreeg Vitesse/AGOVV A1 op het Papendalse gras Alphense Boys op bezoek. De Zuid-Hollanders staan er prima voor op een keurige derde plaats en zijn kanshebber in de strijd om de tweede periodetitel.


Vitesse/AGOVV A1 op weg naar promotie

Afgelopen zaterdag kreeg Vitesse/AGOVV A1 op het Papendalse gras Alphense Boys op bezoek. De Zuid-Hollanders staan er prima voor op een keurige derde plaats en zijn kanshebber in de strijd om de tweede periodetitel.


Vandaag werd er een prima overwinning behaald tegen Alphense Boys, dat het ons in de eerste helft moeilijk maakte. Door een prima inzet, ook de aanval zoeken als het kon en snel de diepte te zoeken wisten ze het ons moeilijk te maken. Vitesse/AGOVV had meer balbezit en kreeg wat kansjes, maar het tempo lag te laag en het was te slordig in de pass. Nick Bakker had de eerste kans, maar hij schoot hoog over na een kwartier op een bal voorgekomen uit een corner. Na een goede actie van Nando Wormgoor in de 27e minuut kwam Adanane Tighadouini in stelling, maar de doelman redde op dienst inzet. Even later was het Jerry van Ewijk die goed doorzette, ook dit schot ging er niet in (net naast).

Alphense Boys kon daar weinig tegenover zetten, dus was de ruststand 0-0. Trainer Gerry Hamstra wilde meer snelheid zien en meer beweging voorin. Ook moest er meer druk uitgeoefend worden op de tegenstander. Gregory Viereck kwam in het veld voor Nick Bakker en dat pakte goed uit.

De Alphenaren moesten terug en kwamen onder druk te staan. Omdat Vitesse/AGOVV het tempo had opgevoerd kwamen er kansen. In de 61e minuut was het de net ingevallen Ted Heijckmann die er 1-0 van maakte. De jongens gingen door onder leiding van de uitstekend spelende Marco van Ginkel. Alphense Boys kwam er niet meer aan te pas. De 2-0 kwam in de 68e minuut, na een prima aanval via van Ewijk en van Ginkel schoot Viereck binnen. Kort daarna moest Patrick ter Mate handelend optreden, hij voorkwam de 2-1 met een prima redding na een snelle uitval van de Alphense Boys.

Daarna was het alleen nog maar Vitesse/AGOVV en het was wachten op meer doelputen en die kwamen er dan ook. De 72e minuut wist van Ewijk na een prachtige actie van van Ginkel te scoren: 3-0. Marco van Ginkel kreeg terecht een groot applaus van het publiek. Vitesse/AGOVV bleef de turbo erop houden en een kwartier voor tijd kwam de 4-0. Viereck schoot een prima pass van Mike Vreekamp hard binnen. Alphense Boys kon het allemaal niet meer bijhouden en moest de 5-0 ook toestaan. In de 88e minuut scoorde van Ewijk nadat die prima was vrijgespeeld door wederom Mike Vreekamp.

Vandaag een verdiende 5-0 winst en een prima teamprestatie, waar vandaag ook de wisselspelers een groot aandeel in hadden. Dat liet zien dat iedereen belangrijk is voor de teamprestatie. Het is zeker een compliment waard aan het hele team.

Opstelling Vitesse/AGOVV A1
Patrick ter Mate, Nando Wormgoor (Tom Vink/84), Raynick Damasco, Just Berends, Joël Germin, Hayri Pinarci, Jerry van Ewijk, Qendrim Gashi (Mike Vreekamp/75), Nick Bakker (Gregory Viereck/46), Marco van Ginkel, Adnane Tigahadouini (Ted Heijckmann 59)

Doelpunten
1-0 Ted Heijckmann (61)
2-0 Gregory Viereck (68)
3-0 Jerry van Ewijk (71)
4-0 Gregory Viereck (76)
5-0 Jerry van Ewijk (88)

Foto's volgen!