Scouting

Hoofd Jeugdscouting: Toon Hartemink

Hij is te bereiken via:
E-mail: t.hartemink@vitesse.nl


2015-03-02: Van Ginkel, Pröpper, Diks: ben jij de volgende?

Wil jij de nieuwe Marco van Ginkel, Davy Pröpper of Kevin Diks worden? De inschrijving voor de Scoutingdagen zijn gestart. Meld je dus nu aan!

Voetballertjes van 6 t/m 13 jaar kunnen zich opgeven voor deze unieke ervaring. Op locatie worden vier tegen vier toernooitjes gespeeld onder begeleiding van trainers van de Vitesse Voetbalschool. Daarnaast zijn scouts aanwezig om nieuwe jonge talenten te ontdekken!

De middagen starten om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.30 uur. De kosten bedragen €25,- per deelnemer. De voetballers ontvangen aan het eind van een geweldige voetbalmiddag : een certificaat en een unieke Vitesse-bal.

De scoutingdagen staan gepland op de volgende dagen:
 
  • 11 maart | SML
  • 18 maart | DVS ‘33
  • 25 maart | DVV
  • 01 april | DTS ‘35
  • 08 april | Roda’46
  • 15 april | vv Beekbergen
  • 22 april | Spero
  • 06 mei | DOVO
  • 13 mei | ESA

Bron: www.vitesse.nl

 

2014-11-12 Jeugdscouts gaan in op aanbod Vitesse

Twee jeugdscouts van NAC zijn ingegaan op een aantrekkelijke aanbieding van Vitesse. Lichel Pompen en Maurice Ceulemans, sinds anderhalf jaar werkzaam als jeugdscout binnen de NAC Jeugdopleiding, verlaten als gevolg de NAC-organisatie.

NAC betreurt het vertrek van Lichel en Maurice. De scouts hebben zeer goed werk afgeleverd voor NAC en zich op een uitstekende wijze geprofileerd. NAC moet het scoutingsduo noodgedwongen laten gaan, omdat het niet aan de arbeidsvoorwaarden van de Gelderse club kan voldoen.

Hoofd Jeugdopleidingen Geert Brusselers neemt met pijn in het hart afscheid: "Lichel en Maurice zijn twee topscouts. NAC wil het tweetal bedanken voor hun inzet en wenst ze veel succes toe. Uiteraard hopen we ze onder andere omstandigheden, en met meer mogelijkheden in de toekomst, weer aan de club te kunnen verbinden."

Bron: www.nac.nl


2004-07-14: Toon Hartemink verlengt contract tot 2017

Toon Hartemink, coördinator jeugdscouting bij Vitesse, heeft een nieuw contract getekend. De 53-jarige Arnhemmer, sinds 2009 verantwoordelijk voor de jeugdscouting, had een parttime contract tot 2015, maar dat is omgezet in een fulltime contract tot 1 juli 2017. Toon Hartemink is sinds 2009 aan Vitesse verbonden.

Toon Hartemink speelde tussen 1985 en 1987 twee seizoenen in de hoofdmacht van Vitesse. Een zware knieblessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn loopbaan.

Bron: www.vitesse.nl


2014-05-28: Scout Janus van Gelder naar Vitesse

Vitesse heeft scout Janus van Gelder aangetrokken. Van Gelder komt over van RKC Waalwijk en tekent voor drie seizoenen in Arnhem. Van Gelder is naast Marc van Hintum en Theo Janssen de derde aanwinst op het gebied van scouting.

Van Gelder staat in Nederland algemeen bekend als een topscout. Technisch directeur Mo Allach werkte bij de Brabantse club al eerder samen met de scout. Allach over de hereniging: "Ik ken Janus al langer. Hij wordt niet voor niets geroemd om zijn kwaliteiten. We hebben intensief samengewerkt en ik ben onder de indruk geraakt van zijn kwaliteiten als scout en zijn warme persoonlijkheid. Wij zijn erg trots dat we een scout van het kaliber als Janus aan Vitesse kunnen binden. Nu hebben we een volwaardig scoutingsapparaat staan waar Vitesse de komende jaren op kan bouwen."

Janus van Gelder over zijn overstap: "Het ontroert mij diep dat ik RKC Waalwijk achter laat na een degradatie. Ik heb er schitterende tijden beleefd en die club zit in mijn hart. Na veel prachtige jaren bij RKC Waalwijk was ik toe aan een volgende stap. Vitesse kwam precies op het juiste moment. Ik ken al verschillende mensen bij Vitesse en heb in een eerder stadium prettig samengewerkt met Joost en Mo. Ik zie het als een uitdaging mijn kwaliteiten op een ander niveau te mogen tonen. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe stap."

www.vitesse.nl


2009-03-10: Toon Hartemink hoofd jeugdscouting bij Vitesse

door Roland Gerritsen en Egbert van der Weerd

ARNHEM - Toon Hartemink wordt hoofd jeugdscouting bij de profs van Vitesse. De oud-speler (48) is nu nog technisch manager van amateurclub Arnhemia. Hartemink en Vitesse gaan met ingang van 1 juli een contract aan voor een jaar.

Hartemink volgt bij Vitesse Gerrit Hengeveld op. De komende maanden zal Hengeveld (69) zijn opvolger vast inwerken.

Technisch directeur Marc van Hintum moest op zoek naar een opvolger omdat het werk Hengeveld enigszins tegenviel. "Het is een full-time functie, maar Gerrit was er veel meer tijd aan kwijt. Het werd te veel, dat is zijn motivatie om te stoppen."

Hartemink treedt voor twintig uur in dienst. Van Hintum: "Ik schat dat hij een uur of dertig bezig is met deze baan. Het is veel werk. Je moet alle scouts aansturen, informatie verwerken. Je bent een soort spin in het web, daar gaat veel tijd en aandacht in zitten. Maar Toon is een stuk jonger dan Gerrit en heel dynamisch, ik denk dat hij heel geschikt is."

Toon Hartemink speelde tussen 1985 en 1987 twee seizoenen in de hoofdmacht van Vitesse. In zijn eerste jaar onder Januzs Kowalik (met Henk 'Charly' Bosveld als rechterhand) droeg hij tien keer het geelzwart, een jaar later onder Hans Dorjee kwam de robuuste verdediger tot negentien optredens in de eerste divisie.

Hartemink speelde in die tijd nog samen met de huidige hoofdtrainer Theo Bos en met AGOVV-trainer John van den Brom. Een zware knieblessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn loopbaan. Hartemink zou het bij Arnhemse Boys nog even proberen, maar de knieproblemen bleken onoverkomelijk. In 1991 werd hij voorzitter van Arnhemse Boys.

Hartemink ziet zijn nieuwe functie als een grote uitdaging. "Er ligt veel werk, Gerrit Hengeveld (opvolger van Sjaak van den Helder.red.) is niet in een gespreid bedje terecht gekomen. Ik ga hem de komende maanden ondersteunen, daarna hij mij. Ik heb altijd interesse gehad iets bij Vitesse te doen. Ik ben bij 'Vitesse Betrokken' in beeld geweest, maar dat heb ik afgezegd omdat ik geen 31 jaar Sociale Verzekeringsbank aan de kant wilde zetten. Nu kan ik parttime blijven werken bij de SVB en bij Vitesse van mijn hobby mijn werk maken", aldus Hartemink, die zijn werk als teammanager van Jong Vitesse, technisch manager bij Arnhemia en regio-afgevaardigde van de KNVB gaat opzeggen. "Ik zie het als een schone taak de jeugdscouting weer van de grond te tillen", aldus Hartemink.

Bron: De Gelderlander